Hlavní obsah

Řidič přejel na festivalu Votvírák ženu ve spacím pytli. Ta bojuje o život

Milovice
Aktualizováno

Na festivalu Votvírák v Milovicích v noci na sobotu přejel neznámý řidič autem mladou ženu ležící ve spacím pytli. Ta skončila v kritickém stavu v nemocnici. Po šoférovi policisté pátrají. Sdělila to v sobotu večer mluvčí nymburské policie Petra Potočná.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Případ se stal ve dvě hodiny ráno. Sedmadvacetiletou návštěvnici festivalu přejelo auto, když ležela na travnaté ploše. "Byla s těžkým poraněním hrudníku a břicha převezena do nemocnice. Po vozidle se pátrá, zjišťují se svědci," dodala mluvčí.

"Volali jsme na místo vrtulník z Prahy. Ale kvůli bouřce nemohl bohužel přistát, takže dívku s těžkými zraněními převezla záchranka, která byla na místě do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady," vysvětlila Novinkám mluvčí záchranky Tereza Janečková.

Mluvčí nemocnice Lukáš Matýsek ČTK řekl, že žena je ve stabilizovaném stavu. V současnosti leží v umělém spánku na jednotce ARO.

Podle nových informací se jednalo o vozidlo značka BMV černé barvy se stříbrnými paprskovými koly. Řidič od zraněné dívky ujel, aniž by jí poskytl první pomoc. Proto prosíme svědky události, aby se s informacemi obrátili na linku 158," doplnila Potočná.

Dvoudenní festival se koná od pátku na letišti Boží Dar. Na třech žánrově vyhraněných pódiích vystupují zástupci české i slovenské hudební scény. Dění na třech pódiích sleduje v sobotu méně lidí než v pátek, kdy podle pořadatelů dorazilo přibližně 30 tisíc lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám