Hlavní obsah

Spor z Vinohradské: Stíhání Aragorna zastaveno, k soudu půjde Karkulka

Praha

Jeden z aktérů bitky řidičů, při které loni v říjnu v Praze vytáhl napadený muž na útočníka meč, skončí u soudu. A sice taxikář, který bitku rozpoutal a byl oblečen celý do červeného, proto se mu začalo říkat Karkulka. Muž s mečem, kterému lidé na internetu dali jméno Aragorn, měl štěstí, soud jeho stíhání podmínečně zastavil. Pražská "bitva pohádkových postav" se tak vyvíjí vítězně spíše pro hrdinu Pána prstenů.

Článek

Muž s mečem konflikt nevyvolal, což mu pomohlo. „Proti muži, který při incidentu použil divadelní rekvizitu - obouruční meč, bylo letos na začátku března podmínečně zastaveno stíhání, zkušební doba je stanovena na dvanáct měsíců,“ řekl v úterý Novinkám Tomáš Bláha z Obvodního státního zastupitelství v Praze 2.

Druhý byl obžalován hned z několika trestných činů. „Muž, který incident vyprovokoval, byl v březnu obžalován, řádné soudní líčení bude 23. června. Zpovídat se bude z výtržnictví, poškozování cizí věci a nebezpečného vyhrožování,“ doplnil Bláha.

Podle dostupných informací nejprve taxikář 3. října na rohu Vinohradské a Budečské ulice z neznámého důvodu napadl řidiče mercedesu. Mlátil mu do auta a rozbil mu zadní okno. Ve voze přitom seděla těhotná žena.

Mercedes odjel, po chvíli se ale majitel přes ulici vrátil, vytáhl meč a začal jím druhého muže ohrožovat. Udeřil ho do paže a pak mu zbraní rozbil zadní okno na autě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám