Hlavní obsah

V radioamatérském kroužku zneužíval chlapce, dostal šest let

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Hodně zvláštní náplň měl jeden z radioamatérských kroužků v Brně pod vedením devětapadesátiletého Karla Vašíčka z Břeclavska. Muž totiž místo lovu rádiových vln líčil na mladé chlapce pod svým vedením.

Článek

V letech 2002 až 2006 některým svým svěřencům pouštěl porno a filmy s pedofilní tematikou, naléval jim alkohol a šest chlapců zneužil, podle soudu s nimi měl nejméně dvacetkrát pohlavní styk. Brněnský Městský soud ho v pondělí poslal na šest let za mříže a nařídil mu ústavní léčbu.

Na případ se přišlo díky dnes dvaadvacetiletému chlapci, který před lety chodil do kroužku právě k Vašíčkovi a který se se vším svěřil. Zvrhlíkovi se ale zneužívaní chlapci u soudu do očí podívat nemohli, ani na jedno ze soudních líčení totiž nedorazil a po svém obhájci pouze vzkázal, že je nemocný.

Brala jsem ho jako normálního člověka, ale teď ho nenávidím.
matka zneužívaného chlapce

Obhájce tak celou dobu tvrdil, že jeho klient je nevinný a celé je to prý pouze pomsta. Takovou argumentaci ale soud odmítl. „Nemáme žádné indicie o nevěrohodnosti svědků, proto můžeme říci, že se nejedná o žádnou mstu,“ prohlásil v odůvodnění soudce Martin Hrabal.

„Doufala jsem, že dostane vyšší trest, aspoň deset let. Teď jen hlavně aby se už nedostal k dětem, vždyť o to tady také šlo. Nijak zvlášť jsem ho neznala, jen párkrát přijel pro kluka, to jsem ho brala jako normálního člověka, ale teď ho nenávidím,“ řekla po vynesení verdiktu matka jednoho ze zneužívaných hochů.

Podle státní zástupkyně Kláry Vrbíkové mohl být trest vyšší. „Podle znalců je to nebezpečný člověk, proto mohl být trest přísnější s ohledem na to, že se jedná o zvlášť nebezpečného recidivistu,“ upozornila Vrbíková na fakt, že Vašíček byl v minulosti už třikrát soudně trestán mimo jiné za podobný trestný čin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám