Hlavní obsah

Šílenou jízdu zdrogovaného cizince v protisměru na R10 zachytila kamera

Novinky, mif, hu
Aktualizováno

Na internetu se objevily záběry šílené jízdy 34letého cizince, který v sobotu způsobil jízdou v protisměru nejméně pět nehod, při nichž havarovala desítka aut. Rychlostní komunikací R10 se muž v nesprávném jízdním pruhu řítil 60 kilometrů.

Článek

Švýcar tak ohrozil pod vlivem drog desítky lidí, zatím zůstává v nemocnici. Ještě dnes bude obviněn z trestného činu obecného ohrožení, řekl mluvčí boleslavské policie Ladislav Mareš.

"Vyšetřovatel v průběhu neděle vypracoval usnesení o zahájení trestního stíhání, zajistil jeho překlad do němčiny a cizinec bude v průběhu nedělního večera obviněn z trestného činu obecného ohrožení," uvedl Mareš. Za ten mu podle trestního zákoníku hrozí trest odnětí svobody až na osm let.

První zmínka o autě jedoucím v protisměru byla z Turnova. „Kolem půl jedenácté nám bylo oznámeno, že ve směru od Liberce na Prahu jede v protisměru vozidlo," uvedl v sobotu mluvčí mladoboleslavské policie Ladislav Mareš.

Policie za ním hned vyslala hlídku, přesto se jim podařilo zdrogovaného řidiče dostihnout až v pražských Kbelích.

"Pronásledovaný muž nakonec sjel v Praze na rozestavěnou silnici nad Černým mostem, po níž dojel až k oplocení areálu kbelského letiště. Tam vystoupil z auta, přeskočil plot a snažil se utéct," popsal další události Mareš. Policisté jej pronásledovali a v areálu letiště nakonec dopadli.

Jízda v protisměru bohužel není na českých dálnicích ničím výjimečným. Začátkem května se o tom přesvědčili tachovští policisté, kteří pronásledovali 45letého muže ze severních Čech v nesprávném jízdním pruhu přes osm kilometrů. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám