Hlavní obsah

Rybář spadl do vody, utonulého ho našli až potápěči

– Napajedla
Právo, Jiří Růžička

Rybáře, který v sobotu navečer uklouzl a spadl do řeky Moravy v Napajedlech na Zlínsku, zachraňovala jeho žena, policista i hasiči, ale nakonec ho bez známek života objevili až policejní potápěči.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„V sobotu v 19.46 hodin byli hasiči požádáni o pomoc při záchraně topící se osoby v Napajedlech. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Otrokovic,“ informoval mluvčí Hasičského záchranného sboru zlínského kraje Ivo Mitáček.

„Žena viděla svého devětapadesátiletého muže, jak se naklonil nad nahozené pruty a pak spadl do vody. Skočila za ním a snažila se ve vodě najít, ale to se jí nepodařilo a zavolala pomoc,“ uvedl mluvčí policie Zlínského kraje Aleš Mergental.

Jako první na místo dorazila hlídka policie. „Jeden z policistů skočil do vody. Snažil se najít tělo, ale nebyl úspěšný. Po příjezdu dalších posil a hasičů prozkoumávali záchranáři vodní hladinu ze člunů. Bez výsledku zůstalo i hledání pomocí tyčí,“ sdělil Mitáček.

Na pomoc přijeli potápěči soukromé skupiny z Uherského Hradiště a policejní potápěči z Brna. „Zásah potápěčů byl velmi komplikovaný, v tomto místě je v řece velmi silný proud. Až asi po dvou hodinách policejní potápěči tělo utonulého muže našli asi tři metry od místa, kde spadl do vody,“ řekl Mergental.

Partnerka utonulého se z události psychicky zhroutila a na pomoc jí vyjela psycholožka Policie ČR, která jí poskytla nezbytnou odbornou pomoc.

Reklama

Výběr článků

Načítám