Hlavní obsah

Načapaný černý pasažér sebral revizorce mobil a vytáhl nůž

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Ostravským policistům se podařilo dopadnout černého pasažéra, který letos v polovině března ohrožoval nožem v autobusu dvojici revizorů. Ve středu o tom informovala policejní mluvčí Gabriela Holčáková. Policie u 56letého násilníka našla i mobilní telefon, který při kontrole ukradl revizorce.

Foto: Miškay Petr, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Incident se odehrál 15. března mezi zastávkami v ostravských městských částech Poruba a Plesná.

„Poté, co revizorka zjistila, že cestující nemá u sebe označenou jízdenku, vyzvala muže k předložení dokladu totožnosti. Když to odmítl, chtěla zavolat policii, nicméně cestující se začal tlačit ke dveřím a následně ženě vytrhl mobilní telefon a schoval jej,“ uvedla mluvčí.

Černý pasažér pak vytáhl nůž a namířil ho na revizorku. „Žena ve strachu uskočila za kolegu. I na něj cestující mířil nožem a vyžadoval volný odchod z autobusu,“ dodala mluvčí s tím, že muž pak vystoupil.

Nikdo z revizorů nebyl při incidentu zraněn. Policie nyní muže vypátrala. Jde o 56letého muže z Opavska, který byl obviněn ze zločinu vydírání. Hrozí mu dva roky až osm let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám