Hlavní obsah

Dělníka při stavbě mostu v Karviné zasypalo bednění, podlehl zraněním

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Tragickou událost, ke které došlo na stavbě mostu v Karviné, vyšetřuje policie. Na pětatřicetiletého muže se v úterý dopoledne zřítilo bednění. Svým zraněním podlehl.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Záchranáři v akci

Článek

O smrtelném pracovním úrazu informovala karvinská policejní mluvčí Zlatuše Viačková. „Dělníci na staveništi připravovali bednění, které povolilo a zasypalo pětatřicetiletého cizince. Dělník utrpěl vážná zranění hrudníku a letecky byl transportován do nemocnice. I přes rychlou pomoc muž svým zraněním podlehl,“ sdělila mluvčí.

Událost vyšetřuje kriminální policie. „Úkolem kriminalistů bude zjistit příčinu a okolnosti úrazu. Prověřovat budou i dodržování bezpečnostních předpisů. U zemřelého bude nařízena soudní pitva,“ doplnila mluvčí.

Podle mluvčího záchranky Lukáše Humpla došlo u dělníka k zástavě dechu i krevního oběhu. Záchranářům se díky srdeční masáži podařilo obnovit činnost jeho srdce.

„Stav muže však zůstával kritický, neboť při úrazu utrpěl závažná poranění v oblasti hrudníku a břicha,“ dodal Humpl s tím, že ještě před vzletem vrtulníku u něj došlo k opětovnému selhání srdeční činnosti. Tu se již záchranářům nepodařilo obnovit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám