Hlavní obsah

Nalezená kola za tři stovky od strážníků šla na dračku

Právo, Jiří Růžička
Rožnov pod Radhoštěm

Velká tlačenice, která překvapila i samotné pořadatele akce z Městské policie v Rožnově pod Radhoštěm na Vsetínsku, provázela v pátek odpoledne prodej jízdních kol nalezených v uplynulých měsících rožnovskými strážníky. Kola se prodávala za jednotnou cenu 300 korun.

Článek

Dlouho před 15. hodinou se před garážemi městské policie scházeli zájemci, jejichž počet nakonec několikanásobně převýšil nabídku osmnácti jízdních kol. „Upřímně řečeno, takový zájem jsme nečekali. Když jsme podobnou akci dělali před dvěma lety, skončila takřka všechna kola ve šrotu,“ podivoval se ředitel rožnovských strážníků Daniel Vašut.

Strážníci nabízeli kola pocházející z nálezů na území města v druhém pololetí 2009. Prošla u nich půlroční lhůta, po kterou je město povinno nalezené věci uchovávat.

„Všechna kola byla ve špatném stavu, potřebují seřízení, servis a vybavení povinnými prvky, žádný unikát se mezi nimi nenalézal. Předem jsme avizovali, že se bude prodávat a pokud někdo bicykl postrádá, může si pro něj přijít a pokud doloží, že mu patří, odveze si ho,“ popsal Vašut.

„Nakonec se jeden zájemce o kolo, které mělo skutečně větší hodnotu, před dvěma dny přihlásil a z jeho prodeje tak sešlo,“ doplnil ředitel.

„To by šlo, tam se to seřídí, řetěz namaže, brzda se dokoupí,“ mudrovalo několik kluků nad jedním z horských kol. „I kdybych na tom měl jezdit jen pro rohlíky do marketu, tak se bude hodit,“ prohodil další ze zájemců. „Na nové kolo nemám, stačila by mi taková ojetina, však bych si ji vyšperkoval,“ svěřil se další z potenciálních kupců.

Kvůli velkému zájmu museli kupující o pořadí při výběru losovat. „Nikdo nereptal, lidé to brali rozumně. Nakonec jsme prodali šestnáct z osmnácti nabízených kol. To je pro nás opravdu překvapením,“ sdělil Vašut. Doplnil informaci, že další kolo prodeje kol by mohlo v Rožnově proběhnout v červnu.

Reklama

Výběr článků

Načítám