Hlavní obsah

Motorkář po srážce s autem v Ostravě zemřel v nemocnici

Novinky, den, hon
Aktualizováno

K vážné dopravní nehodě, která se stala na výpadovce z Ostravy na Příbor, vyjížděli v pondělí kolem 18. hodiny ostravští záchranáři. Na Plzeňské ulici u restaurace Dakota v Ostravě-Bělském lese nedala řidička octavie přednost motocyklu, který jel po hlavní silnici. Třiadvacetiletý motorkář utrpěl vážná zranění, sanitka jej převezla do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě, kde v noci zemřel.

Foto: Aleš Honus, Právo

Motorka zůstala po střetu s osobním autem ležet uprostřed křižovatky. Provoz na výpadovce z Ostravy do Příbora řídila policie.

Článek

„Řidička osobního vozu nedala přednost řidiči motocyklu honda, který jel po hlavní silnici. Policisté nehodu dále šetří,“ sdělila ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Policie řidičku v pondělí obvinila z ublížení na zdraví s následkem smrti.

„Motorka přijížděla ve směru od Intersparu po hlavní silnici. Motorkář jel strašně rychle, podle mne to bylo minimálně 200 kilometrů v hodině. Řidička osobního auta, která vyjížděla ze sídliště, mu sice měla dát přednost, pravděpodobně ale neodhadla, že jede jako šílenec,“ řekl Právu svědek nehody. Dodal, že záchranáři zraněného motorkáře v sanitce na místě ošetřovali déle než půl hodiny. Pak se teprve rozjeli do nemocnice.

„Mladého muže záchranáři ošetřovali s vícečetnými zraněními na místě. Poté jej převezli na urgentní příjem porubské fakultní nemocnice. Pacient je v kritickém stavu,“ informoval večer mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám