Hlavní obsah

Kuplíři posílali ke klientům za prostitucí vdané ženy i vysokoškolské studentky

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Detektivové z policejního Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) rozbili vysoce organizovaný gang kuplířů. V metropoli a středních Čechách postupně zatkli 21 osob od 22 do 56 let. Čtyři ženy a sedmnáct mužů je obviněno z kuplířství, za což jim hrozí osmiletý žalář.

Článek

Podle policistů organizoval činnost gangu 35letý muž, který vlastní několik desítek eskortních agentur.

"Vydával rozhodnutí a přesné instrukce svým zaměstnancům, jejichž náplní 'práce' bylo zajištění poskytování sexuálních služeb jinými osobami. Skupina měla svou vnitřní organizační strukturu a přesně rozdělené úkoly,“ řekl mluvčí ÚOOZ Pavel Hanták.

Pětatřicetiletý šéf zřídil několik firem, které nabízely sexuální služby. Nechal také vyhotovit reklamní materiály, kterými vybavil „spřízněné duše“ v nejlepších pražských hotelích.

Na telefonu čekalo 60 žen a dívek

Dispečink byl zřízen vždy v jednom z pražských bytů a čas od času měnil svoji adresu. Na cca šedesáti telefonech pak personál dispečinku v nepřetržitém provozu přijímal objednávky zákazníků a domlouval cenu od tisíce do tří a půl tisíce korun.

Dispečink následně kontaktoval prostitutky, na které měl telefonní kontakt. Když žena souhlasila s návrhem zakázky, přijel pro ni do místa bydliště firemní řidič a odvezl ji ke klientovi do soukromí jeho bytu, nebo do hotelu.

"Jednalo se o ženy ve věkovém rozpětí od osmnácti až do pětatřiceti let. Většinou studentky vysokých škol, ale i ženy vdané či rozvedené, které si tímto způsobem přivydělávaly či tak řešily svou momentální tíživou finanční situaci," doplnil mluvčí. Po práci ženy většinu peněz odevzdaly řidiči a samy si nechaly zbytek.

Kriminalisté našli při domovních prohlídkách přesné evidence provedených i nabízených služeb, seznamy klientů i prostitutek. Organizátor skupiny skončil ve vazbě. Ostatní členové gangu jsou stíháni na svobodě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám