Hlavní obsah

Chtěl upálit v garáži bezdomovce, stráví za to 15 let za mřížemi

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Na 15 let poslal v úterý Krajský soud v Ostravě do vězení šestačtyřicetiletého Zdeňka Krajčoviče, který se loni v březnu pokusil v Orlové upálit dvojici bezdomovců, se kterými se předtím dostal do konfliktu. Soud ho uznal vinným z pokusu o vraždu.

Foto: Pavel Karban, Právo

Z pokusu o vraždu je obžalovaný Zdeněk Krajčovič. Eskorta ho přivedla k soudu v Ostravě v poutech.

Článek

Událost se stala v ulici Rajčula v Orlové Lutyni. Zdeněk Krajčovič, který má za sebou bohatou trestní minulost, v noci zabezpečil zámek na dveřích garáže, aby nešly otevřít, u vrat postavil hromadu z věcí, které našel okolo, a pak ji zapálil.

Muž a žena, kteří spali vevnitř, se však probudili, ucítili kouř a přivolali na pomoc hasiče a strážníky. Díky tomu vyvázli z požáru bez zranění. Nadýchali se ale zplodin, a proto museli strávit několik dní v nemocnici.

Krajčovič svou vinu popíral a své výpovědi často měnil. Podle soudu je ale proti obžalovanému dostatek důkazů, například pachové stopy na petlici, kterou zatarasil vchod do garáže, a také výpovědi řady svědků.

Odsouzený, který byl v minulosti 18 krát trestán za zločiny majetkové i násilné povahy, se proti rozsudku okamžitě odvolal.

„Je to tady všechno zkorumpované,“ prohlásil na adresu trestního senátu. Na připomínku soudce, zda si uvědomuje, co říká, prohlásil. „Proč bych to neřekl? Budu sedět patnáct let za něco, co jsem neudělal.“

Reklama

Výběr článků

Načítám