Hlavní obsah

Ve Zlíně v noci vyhořela vyhlášená restaurace Koliba

Právo, Jiří Růžička
Zlín

Vyhlášená restaurace Koliba ve Zlíně na Kocandě v noci na pondělí vyhořela. Hasiči bojovali s plameny od třetí hodiny ráno, práci jim komplikoval nedostatek vody z hydrantu.

Článek

"Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k rozsáhlému požáru známé restaurace,“ informoval mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček. Požár ohlásil svědek, který si všiml záře nad střechami domů v části Kocanda. S podezřením na požár ohlásil událost na tísňovou linku.

„První cisterny hasičů byly na místě za sedm minut od výjezdu ze stanice. V době našeho příjezdu byla požárem zcela zachvácena celá část pro veřejnost a došlo k prohoření střechy. Hasiči postupně rozvinuli vodní vedení a snažili se zabránit dalšímu rozšíření plamenů na technickou část restaurace. Od počátku hasiči bojovali také s nedostatkem vody z hydrantové sítě, a proto byl vyhlášen II. stupeň požárního poplachu k povolání dalších cisteren na dovážku vody,“ popsal Mitáček.

Do některých částí budovy se museli hasiči dostat násilím, a to i za použití seker nebo motorové pily. Z technických místností se hasičům podařilo včas vynést tři velké tlakové lahve na plyn. Hasiči postupně hořící objekt obklíčili a sérií proudů vody se jim podařilo požár lokalizovat. V dýchacích přístrojích pronikli do hořících místností, kde dál bojovali s plameny. Část vnitřních konstrukcí z trámů se zřítila, včetně podkrovního balkónu. Po téměř dvou hodinách prací se hasičům podařilo dostat plameny pod kontrolu a zabránit jejich dalšímu šíření v konstrukcích stavby. Hasiči průzkumem prohledali všechny prostory restaurace a dál požár likvidují sérií proudů vody.

Svou práci už zahájil také krajský vyšetřovatel hasičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám