Hlavní obsah

Hummer v Pardubicích zapálil zřejmě žhář

Právo, ren

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Pravděpodobně žhář zapálil v neděli v noci v Pardubicích v Nerudově ulici terénní vůz Hummer. Při příjezdu hasičů bylo již celé auto v plamenech. Vůz měl navíc instalované nádrže na LPG. Za pár minut hasiči oheň uhasili.

Článek

Jak se později ukázalo, hořet začala palubní deska před místem spolujezdce a o náhodu ani závadu zřejmě nešlo. Je tedy pravděpodobné, že požár založil žhář. Pes cvičený na vyhledávání hořlavin totiž v autě nalezl stopy po zápalných látkách.

Auto bylo v době požáru zaparkované a nikdo v něm nebyl. Kdyby plameny zasáhly i okolní vozy, škoda by se mohla vyšplhat na více než milión a půl.

„Hasiči povolali na místo také psovoda s vycvičeným psem a odebrali vzorky, které poslali do laboratoře. S verzí, že šlo o technickou závadu, nepracujeme,“ potvrdila v pondělí Právu mluvčí krajských hasičů Vendula Horáková.

Jako motiv v tomto případě přichází v úvahu také vyřizování účtů nebo pomsta. Policie věc šetří jako trestný čin poškozování cizí věci. Škoda byla předběžně vyčíslena na 640 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám