Hlavní obsah

Vedoucí radioamatérského kroužku měl roky zneužívat děti

Právo, pko
Brno

Místo radioamatérského kroužku sexuální orgie. Tak to mělo po dlouhé roky vypadat podle obžaloby v jednom z dětských zájmových kroužků v Brně. Osmapadesátiletý vedoucí Karel Vašíček z Břeclavi tam měl za sedm let zneužít několik nezletilých chlapců. V případu, který začal ve středu projednávat brněnský Městský soud, mu za to nyní hrozí až deset let žaláře.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„S tehdy nezletilými svěřenci dělal od začátku roku 2000 do konce roku 2006 různé sexuální praktiky. Promítal jim i pedofilní pornofilmy, fotil si je a nabízel jim alkohol. To vše se dělo i například na víkendových pobytech, které byly součástí aktivit kroužku,“ prohlásil státní zástupce Vladimír Kutnohorský.

Sám Vašíček k soudu nakonec nedorazil a omluvil se kvůli nemoci. „Klient je jen obětí komplotu jednoho z obžalovaných. Dřív ho totiž usvědčil z jednoho trestného činu a mladík se mu teď chce pomstít,“ nastínil směr obhajoby mužův advokát Jan Spáčil.

Samotné soudní jednání se i bez přítomnosti obžalovaného odehrávalo za zavřenými dveřmi.

„Jde o choulostivou věc. Jednomu z chlapců navíc stále ještě nebylo osmnáct let. Pro postižené proto bude lepší, když z líčení vyloučíme veřejnost,“ odůvodnil své rozhodnutí soudce Martin Hrabal. Proces bude ještě pokračovat výslechy dvou údajně zneužívaných hochů, kteří se ze středečního jednání omluvili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám