Hlavní obsah

Rodina Otakara Tomka neprojevila zájem o jeho tělo

Praha
Aktualizováno

Tělo Otakara Tomka, který se oběsil v pražské vazební věznici, bude zpopelněno na náklady státu. Jeho rodina o něj neprojevila zájem. Novinkám informaci potvrdila vězeňská služba.

Článek

Muž, který byl jediným obviněným v případu pohřešované Aničky z Prahy, bude bez obřadu zpopelněn na náklady státu. Informaci potvrdila mluvčí Vězeňské služby Markéta Prunerová.

Vězeňská služba již získala od pražské vojenské nemocnice, kam byl Tomek po sebevražedném pokusu převezen, zprávu o ukončení soudní pitvy. Pak informovala rodinu zemřelého, ta ale o tělo zájem nepotvrdila.

Nyní proto proběhne zpopelnění na náklady státu. "O urnu pak může ale rodina požádat," doplnila Prunerová s tím, že pokud by si ji nevyzvedla, bude uložena v pohřebním ústavu ve lhůtě podle zákona o pohřebnictví.

Urna může být na pohřebním ústavu uložena až rok, první měsíce bývají zdarma. Pokud si ani po roce nikdo urnu nevyzvedne, bude uložena do společného hrobu.

Policisté zatím nemají přímý důkaz

Pátrání po pohřešované devítileté Aničce bylo ukončeno 16. března, kdy její tělo nalezli kriminalisté v pražské Troji nedaleko ulice Pod Havránkou. Od počátku vyšetřování případu byl Otakar Tomek jediným podezřelým. Během výslechu podstoupil i test na detektoru lži, jehož výsledky byly nejednoznačné.

Po nálezu těla Aničky byl Tomek zadržen policií a mimo jiné obviněn ze znásilnění a vraždy. Byl umístěn do vazby, kde se 21. března pokusil o sebevraždu. Na následky zranění o dva dny později v pražské vojenské nemocnici zemřel a trestní stíhání proti němu bylo zastaveno.

Jak později prokázala expertíza, na těle Aničky se nenašly žádné Tomkovy biologické stopy, policie tak stále nemá žádný přímý důkaz, že muž čin spáchal. Vyšetřování však dále pokračuje analýzou dívčina oblečení. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám