Hlavní obsah

Opilý rakouský diplomat vjel autem do parku v Praze

– Praha
Novinky, Petr Nový

Rakouský diplomat nejspíš pod vlivem alkoholu vjel v noci na čtvrtek osobním vozem do parku u pražského Hlavního nádraží. Podle svědků tam nejméně jednoho člověka svou jízdou ohrozil. Dechovou zkoušku na alkohol odmítl a prokázal se rakouským diplomatickým pasem.

Článek

Incident se stal kolem jedné hodiny ráno poté, co již podezřele jedoucí vůz sledovalo služební auto pražských strážníků. Řidič ale místo po silnici najel na obrubník a pokračoval do Vrchlického sadů.

Podle informací strážníků řidič nejméně jednoho člověka přímo ohrozil. „Svědek uvedl, že kdyby si neskrčil nohy pod lavičku, auto by mu je přejelo,“ uvedl ředitel strážníků Miroslav Stejskal.

Současně neměli z mužova vrávorání a dechu pochyb o tom, že je silně opilý. Muž však odmítl dechovou zkoušku a prokázal se diplomatickým pasem. „Zažádali jsme o prověření diplomatické imunity,“ řekla mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Za jízdu pod vlivem alkoholu může být diplomat potrestán podle rakouských zákonů. Vyjádření rakouské ambasády v Praze se redakci zatím získat nepodařilo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám