Hlavní obsah

Srážka polských řidičů zablokovala tah do Vídně

Právo, Milan Vojtek
Brno

Vážná dopravní nehoda zatarasila ve středu na několik hodin provoz na mezistátním silničním tahu z Brna do Vídně. Na křižovatce, kde z něj odbočují silnice do Pasohlávek a Ivaně, se asi kolem půl osmé ráno čelně střetl kamión s dodávkou. Náraz obou vozidel, řízených polskými občany, byl prudký a tomu odpovídá i rozsah zranění.

Článek

“Celkem byli na místě ošetřeni tři těžce zranění pacienti, kteří byli po ošetření transportováni do nemocnic,” uvedl mluvčí záchranné služby Radek Turin.

Dodávka Mercedes Sprinter měla klimatizovanou skříň a chladící agregát byl před ní, nad kabinou řidiče. Při nárazu se utrhl a vletěl do kabiny kamiónu. Na místo vyjely nejprve tři jednotky hasičů, nakonec museli požádat ještě o přivolání jeřábu z Brna. “Hasiči museli tři osoby ze zničených kabin nákladních aut vystříhat. Museli postupovat opatrně, aby ještě nezhoršili jejich složitý zdravotní stav. Vyproštění osob z vraků zabralo zhruba dvacet minut,” dodal Haid.

Nepřekvapuje mě, že bourali Poláci. Kolikrát žasnu, co vše si tady na silnici dovolí.
český motorista

Než přivolaná technika odtahové služby odstranila vraky z komunikace, museli se ostatní motoristé smířit se zdržením, způsobeným zajížďkou po úzké objízdné trase. Hlavní tah byl znovu otevřen kolem poledne.

“Nepřekvapuje mě, že bourali Poláci. Kolikrát žasnu, co vše si tady na silnici dovolí. Vím, že to mají domů daleko, ale raději se vrátím později, než vůbec. A nepřekvapuje mě ani, že se to stalo na úseku, kde je dvojitá plná čára a povolená sedmdesátka. Kolikrát si tam připadám jako idiot, když ji dodržuji a zezadu se na mě cpe nějaký závodník,” řekl jeden z domácích motoristů.

Potvrdil tak, že řidiči aut s polskou mezinárodní značkou patří mezi domácími motoristy k nejobávanějším hrozbám provozu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám