Hlavní obsah

Muže zadrženého v případu Aničky obvinili z vraždy, znásilnění a vloupání

Novinky, pno, vm
Praha
Aktualizováno

Muž zadržený v souvislosti s případem nalezených ostatků pohřešované devítileté dívky z Prahy byl ve čtvrtek obviněn z vraždy, znásilnění a krádeže vloupáním. Informovala o tom pražská policejní mluvčí Andrea Zoulová. Policie s ohledem na náhubkový zákon přestala uvádět totožnost oběti.

Jednačtyřicetiletý muž byl obviněn z vraždy, lidé nosí do Troje květinyVideo: Novinky

 
Článek

„V průběhu dnešního dne vyšetřovatel obvinil 41letého muže z trestných činů vraždy, znásilnění a krádeže vloupáním. Kriminalisté muži prokázali dalších 17 případů majetkové trestné činnosti na území Prahy 8 a ve Středočeském kraji,“ uvedla Zoulová.

"Podle všeho má podobných případů na svědomí mnohem více. V současné době vyšetřovatelé připravují podnět k návrhu na uvalení vazby. Ten hodlají doručit státnímu zástupci ještě v průběhu odpoledne. Obviněný muž využil svého práva nevypovídat, vzhledem k tomu policie nebude prozatím uvolňovat žádné další informace, jejichž zveřejnění by mohlo ohrozit probíhající vyšetřování," dodala mluvčí.

Zoulová také uvedla, že muž s policisty dlouhodobě spolupracoval jen do té míry, že se dostavoval k výslechům. U těch však nevypovídal a opakovaně také odmítá další výslech na detektoru lži.

Pitva potvrdila násilnou smrt

Soudní pitva ostatků devítileté dívky, které byly ve středu nalezeny v pražské Troji, potvrdila násilnou smrt.

Kriminalisté tak případ vyšetřují jako vraždu. „Ještě v průběhu večera a noci probíhala soudní pitva, jejíž prvotní výsledky má již policie k dispozici. Z nich vyplývá, že dívka zemřela násilnou smrtí,“ řekla mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

V průběhu středeční pátrací akce v Tróji policisté objevili ostatky lidského těla. „Policisté Speciální pořádkové jednotky narazili na nesrovnalost v terénu a rozhodli se místo prozkoumat. Při bližším ohledání vyšlo najevo, že půda ukrývá ostatky lidského těla,“ řekla ve čtvrtek Zoulová.

Vzhledem k dané lokalitě existovala velmi vysoká pravděpodobnost, že se může jednat o ostatky devítileté dívky, pohřešované od října loňského roku. Tělo bylo převezeno k soudní pitvě. Při prvním ohledání soudním lékařem bylo s téměř stoprocentní jistotou zřejmé, že se jedná skutečně o ostatky pohřešované dívky.

Pracovníci Kriminalistického ústavu Praha začali ihned s expertízami zajištěných stop. „Jejich výsledek budou mít kriminalisté k dispozici co nejdříve,“ doplnila Zoulová.

Foto: Právo

Situační mapa oblasti

„V průběhu středy policie zadržela 41letého muže z Mostecka, a to v souvislosti s další majetkovou trestnou činností. Tento muž je trestně stíhán od loňského roku pro trestné činy zbavení osobní svobody a krádeže vloupáním do obytných objektů v Praze 8 a ve Středočeském kraji,“ doplnila ve čtvrtek ráno Zoulová k zatím jedinému obviněnému v případu.

Po identifikaci nalezených ostatků byl tento muž, který je jediným obviněným v souvislosti s tímto případem, vyslýchán od středečního večera. Později byl obviněn z vraždy a dalších trestných činů.

Podle serveru Aktuálně.cz je muž nadprůměrně inteligentní, má však jen základní vzdělání. Vyniká dobrou fyzickou kondicí, jeho osobnost ale nese psychopatické rysy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám