Hlavní obsah

Žhář zapálil v Havířově šest aut a tři garáže, po honičce zmizel ve tmě

– Havířov
Právo, Aleš Honus

Pravděpodobně vyřizování účtů spojené s podpalováním automobilů vyšetřuje policie v Havířově. Ve čtvrtek večer dosud neznámý pachatel podpálil šest osobních automobilů a tři garáže. Následovala policejní honička, při které žhář havaroval a uprchl. Policie zatím neví, o koho jde, a zda auto, ve kterém havaroval, bylo kradené. Chyběla na něm státní poznávací značka.

Článek

U několika požárů, ke kterým došlo mezi 21. a 22. hodinou, zasahovalo celkem devět hasičských jednotek. Auto s pravděpodobným žhářem pak začali pronásledovat strážníci, ke kterým se připojili i státní policisté. Pachatel po několika kilometrech havaroval v nedaleké Orlové, z auta vyskočil a ztratil se ve tmě.

„Pronásledovanému řidiči se podařilo utéct, v současné době po něm pátráme,“ uvedl mluvčí karvinské policie Jaroslav Kus.

Požár prvních dvou aut na parkovišti v Havířově-Podlesí dostali hasiči nahlášen krátce před 21. hodinou.

„Hned po likvidaci požáru těchto aut byla profesionální jednotka z Havířova povolána k požáru garáží v Havířově-Prostřední Suché, asi pět kilometrů od první události. Ohlášen byl krátce po půl desáté,“ řekl mluvčí hasičů Petr Kůdela, že v řadové garáži hořelo osobní auto a požár se rozšířil do dalších dvou sousedních garáží.

„Poslední událost byla nahlášena jen o deset minut později v Havířově zhruba na spojnici mezi prvními dvěma zásahy. Na ulici hořelo osobní auto Opel Astra, oheň poničil i dvě sousední vozidla Peugeot 206 a Ford Fiesta,“ dodal mluvčí hasičů. Škoda se pohybuje ve statisících, zatím nebyla přesně vyčíslena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám