Hlavní obsah

Snowboardista zemřel po nárazu do sloupu lanovky v Krušných horách

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O život přišel v sobotu odpoledne na sjezdovce na Neklidu v Krušných horách 38letý snowboardista poté, co narazil bez přilby do jednoho ze sloupů lanovky. Jeho zranění se neslučovala se životem, zemřel ještě před příletem vrtulníku, kterým měl být transportován do plzeňské fakultní nemocnice.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Snowboardista narazil při jízdě na sjezdovce na Neklidu do sloupu lanovky,“ uvedl velitel Horské služby v Krušných horách Mirloslav Güttner. „Bohužel na hlavě neměl při nárazu ochrannou přilbu,“ dodal.

„Před příletem vrtulníku jsme se jej s lékaři pokoušeli resuscitovat, ale zranění se neslučovala se životem. Při nárazu na sloup si způsobil těžká poranění hlavy,“ konstatoval záchranář, podle kterého k tragické nehodě došlo pět minut před čtvrtou hodinou odpoledne, tedy jen krátce před koncem provozu lyžařského areálu Neklid.

Jedná se už o druhý případ úmrtí v Krušných horách během letošní lyžařské sezóny. Mezi vánočními svátky podlehl v plzeňské fakultní nemocnici svým zraněním hlavy správce lyžařského areálu ve Stříbrné na Sokolovsku, který se při jízdě na sněžném skútru bez přilby střetl s lyžařem, který ji na hlavě měl. [celá zpráva]

„Vloni nám zemřel lyžař po nárazu do stromu na sjezdovce v Nových Hamrech,“ připomněl Güttner.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám