Hlavní obsah

Hasiči zasahovali při požáru atypického domu v pražských Bohnicích

Novinky, Petr Nový, Luděk Fiala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

V pražských Bohnicích hořel ve středu odpoledne byt v 8. poschodí panelového domu. Na místě zasahovalo několik hasičských jednotek, včetně výškové techniky. Dům je atypický a nemá v části, kde hořelo, z přízemí schody. Hasiči museli hadice tahat oknem do třetího patra.

Článek

„Hlášeno jsme to měli v 15:25, první jednotka byla na místě za deset minut. Jedná se o požár bytu v osmém patře domu v plném rozsahu,“ řekla Novinkám mluvčí pražské policie Pavlína Adamcová.

Byt zcela vyhořel. Podle informací Novinek mohla být příčinou závada na elektroinstalaci. Požáru předcházela rána, při níž vyletěla okna. Z domu převezli záchranáři do nemocnice jednu ženu a tři děti. Všichni se nadýchali kouře. Nikdo nebyl vážněji zraněn.

Riskantní dům

Panelový dům v blízkosti nákupního střediska Odra pochází z roku 1974 a je postaven velmi netypicky a z hlediska požární bezpečnosti dost riskantně. Skládá se ze dvou částí, které jsou spojeny průchodovými koridory. V části, která se nachází blíže psychiatrické léčebně, schází schodiště mezi přízemím a třetím patrem, pohyb je zde možný pouze výtahem. Pokud nejezdí výtah, obyvatelé musí projít koridorem ve třetím patře do druhé části a využít druhý východ.

Právě touto cestou hasiči ve středu evakuovali obyvatele. Výtah se ve chvíli, kdy hoří, nesmí používat. Hasiči navíc museli tahat hadice do třetího patra zvenčí oknem a potom domem do hořícího bytu.

V domě, který se ocitl v plamenech, se točily například filmy Vrať se do hrobu nebo Počítání oveček.

Při požáru squatu uhořel člověk

Další požár vypukl ve středu v Sokolovské ulici v Karlíně v opuštěném domě. Hasiči v něm objevili lidské tělo, dvě osoby převezli lékaři do nemocnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám