Hlavní obsah

Hasiči vylovili z řeky luxusní kožich ruské turistky

Právo, Rudolf Voleman
Karlovy Vary

Kuriózní případ řešili v pondělí odpoledne hasiči v Karlových Varech. Nehasili žádný požár ani nepomáhali nikomu po dopravní nehodě z auta. Zachraňovali z koryta řeky Teplé před hlavní poštou v obchodně správním centru Karlových Varů utopený luxusní kožich.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

„Na tísňovou linku nám volali, že kožich za 60 tisíc korun leží na dně řeky Teplé u karlovarské hlavní pošty,“ uvedl mluvčí karlovarských krajských hasičů Martin Kasal. Podle ředitele Městské policie v Karlových Varech Marcela Vlasáka požádal o pomoc s vylovením drahého kožichu zástupce místní cestovní agentury.

„Vysvětloval, že jedna z jejich ruských klientek kožich ztratila už někdy před dvěma dny. V pondělí jej shodou okolností objevila zachycený na jezu v řece Teplé před hotelem Thermal. Řekli jsme zástupci cestovní agentury, že na lovení kožichu nemáme vybavení a odkázali jsme jej na hasiče,“ popisoval.

Ti návštěvnici z Ruska vyšli vstříc. „Hasiči na místě spustili do řeky žebřík, slezli dolů na dno Teplé a kožich vylovili,“ popisoval ředitel karlovarských strážníků, který si podobný kuriózní případ nepamatuje. Jak se do řeky luxusní kožich dostal, je ale dosud záhadou, protože jeho ruská majitelka ztrátu na policii nehlásila.

„Věc nevyšetřujeme. Jen víme od kolegů, že hasiči kožich z Teplé lovili,“ uvedl mluvčí karlovarských policistů Pavel Valenta. Také není zřejmé, o jaký kožich se jedná, ale podle ceny se bude jednat o kožich bobrový nebo dokonce norkový. Jejich cena se podle některých internetových obchodů pohybuje až kolem sto tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám