Hlavní obsah

Navigace v autech vojenské policie byly kradené

– Praha

Vojenská policie nakoupila a ve svých sedmi autech používala navigaci ukradenou ze skladů v Německu. Přístroje vojenskou policii přišly na asi půl milionu korun. Uvedl to ve čtvrtek Český rozhlas-Radiožurnál a server Rozhlas.cz s tím, že případ vyšetřuje republiková policie pro podezření z trestného činu legalizace výnosů z trestné činnosti.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podezřelý není podle vojenské policie členem jejich útvaru.

"Vzhledem ke skutečnosti, že ve věci se jedná o podezření na pachatele stojícího mimo působnost vojenské policie, celý případ šetří Policie České republiky. Vojenská policie na základě dožádání prověřuje pouze určité informace," sdělila ČRo vojenská policie.

Podle serveru před několika lety někdo ze skladů v Německu ukradl originální navigace do volkswagenů. Ty se pak o nějaký čas později ocitly v autech vojenské policie. "Tato armádní složka jich pro své volkswageny koupila sedm, a to podle informací Českého rozhlasu za necelý půlmilion korun. Jedna tak vyšla zhruba na sedmdesát tisíc korun," uvedl server rozhlasu.

Odhalení kradených navigací bylo přitom hlavně dílem náhody. Jedna z navigací se porouchala a při opravě technici podle čísla výrobku z databáze zjistili, že opravují ukradený kus. Vojenská policie pak přišla na to, že z loupeže pochází i ostatních šest navigací.

Andrea Zoulová z pražské policejní správy rozhlasu sdělila, že "v současné době probíhají výslechy zúčastněných osob, dokazování a kriminalisté spolupracují rovněž cestou Interpolu s kolegy ze zahraničí".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám