Hlavní obsah

Policie obvinila mladíka, který v sobotu v Ostravě pobodal tři děti

Právo, Aleš Honus
Ostrava
Aktualizováno

Z pokusu o vraždu obvinila policie jednoho ze dvou šestnáctiletých mladíků, zadržených v sobotu kvůli útoku nožem na tři děti v Ostravě-Zábřehu. Druhý zadržený byl propuštěn, protože se neprokázalo, že měl na zločinu podíl. V pondělí o tom informovala mluvčí moravskoslezské policie Darina Majková.

Foto: Aleš Honus, Právo

Hřiště, na kterém byl napaden jeden z chlapců.

Článek

„Podáme podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby. Druhý mladistvý byl propuštěn. Prověřování k jeho osobě nadále probíhá“ uvedla mluvčí. Doplnila, že policie stále hledá útočnou zbraň.

Spáchá-li obdobný čin osoba plnoletá, hrozí jí v případě odsouzení trest odnětí svobody v délce trvání patnáct až dvacet let nebo výjimečný trest. Jako mladistvému však hrozí obviněnému maximálně deset let za mřížemi.

Událost se stala na okraji Bělského lesa v ulicích Svazácká a Patrice Lumumby. Mladík byl v době útoku zřejmě pod vlivem alkoholu, postupně zaútočil na tři skupinky dětí.

Devítiletý chlapec prodělal náročnou operaci, v neděli ráno ostravská fakultní nemocnice oznámila, že malý pacient je mimo ohrožení života. Také stav dalších pobodaných je stabilizovaný.

Policisté začali okamžitě po činu vyslýchat svědky. Zároveň ve spolupráci s městskou policií prohledávali místa, kde ke třem útokům došlo. Hledali nůž, případně další stopy, které by útočník mohl zanechat.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám