Hlavní obsah

Na Trutnovsku zabilo auto muže, který se snažil pomoci havarovanému vozu

Právo, Ludmila Žlábková
Trutnov

Smrtí šestatřicetiletého chodce skočila v sobotu po dvacáté hodině dopravní nehoda, k níž došlo mezi obcemi Horní Dehtov a Lipnice na Trutnovsku. Muže srazilo vozidlo Fiat ve chvíli, kdy se snažil poskytnout pomoc osádce Škody Felicia, která ve stejném místě havarovala také.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

„K tragické dopravní nehodě došlo podle zjištěných skutečností tak, že řidič vozidla značky Fiat při sjíždění přímého úseku komunikace vedeného v klesání s následným vjetím do prudké pravotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy. Své sehrála i skutečnost, že šestadvacetiletý řidič se dostatečně nevěnoval řízení, takže přehlédl osoby pohybujících se kolem jiného havarovaného vozidla,“ uvedl mluvčí trutnovské policie Jiří Prouza.

Řidič začal sice brzdit, ale na mokrém a mírně kluzkém povrchu komunikace dostal smyk. „Následkem toho vjel do protisměru, kde se přední částí vozu střetl se šestatřicetiletým chodcem. Ten byl těžce zraněn a i přes snahu osádky vozidla rychlé záchranné služby ze Dvora Králové nad Labem, na místě události podlehl,“ dodal Prouza.

Dopravní policisté s řidičem Fiatu provedli kontrolní dechovou zkoušku na zjištění alkoholu, s negativním výsledkem. Následně byl ale u řidiče proveden drogový test přístrojem, který byl pozitivní na požití návykových a psychotropních látek. Vozidlo Fiat mělo navíc opotřebované pneumatiky pod stanovenou mez.

Za přečin těžké ublížení na zdraví z nedbalosti hrozí pachateli trest odnětí svobody až na čtyři roky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám