Hlavní obsah

Syn zaútočil na otce nožem, ten bojuje o život v nemocnici

Právo, Jiří Růžička
Uherské Hradiště

Svého třiasedmdesátiletého otce pobodal v neděli pětatřicetiletý muž na Uherskohradišťsku. Napadený skončil v nemocnici, jeho stav je kritický.

Článek

„V tuto chvíli je těžké odhadovat další vývoj jeho zdravotního stavu,“ řekla v úterý mluvčí krajského policejního ředitelství ve Zlíně Jana Bartíková.

„Syn se v neděli kolem osmé hodiny ráno při hádce pokusil zabít svého otce. V trestný čin tak vyústily rodinné spory,“ uvedla mluvčí s tím, že přesné místo, kde k činu došlo, nelze s ohledem na okolnosti případu sdělit.

„Z dosavadního vyšetřování vyplývá, že spor pětačtyřicetiletého syna s třiasedmdesátiletým otcem přerostl ve fyzickou potyčku. Ta skončila vážným zraněním starého muže, který má v hrudníku několik bodných ran a je hospitalizován na ARO uherskohradišťské nemocnice. Případ si převzali krajští kriminalisté,“ popsala Bartíková.

Policisté zajistili všechny dostupné stopy a několik svědeckých výpovědí. „Vyšetřování je ale teprve na začátku, v těchto chvílích celý tým kriminalistů pracuje na sbírání důkazního materiálu a dalších výsleších. Vyšetřovatel obvinil mladšího muže z pokusu o vraždu. Obviněnému, který doposud nebyl trestně stíhán, hrozí až osmnáctileté vězení. Soud rozhodl o tom, že muž bude stíhán vazebně. Policisté ho tam eskortovali včera kolem deváté hodiny večer,“ doplnila Bartíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám