Hlavní obsah

Česká policie zadržela Němce, kterému v USA hrozí doživotí za znásilňování

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Cizinecká policie na konci minulého týdne zadržela 51letého Němce hledaného Interpolem. V USA mu hrozí za opakované znásilnění a domácí násilí doživotní trest.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Policisté z materiálů zaslaných Národní ústřednou Interpolu v Praze zjistili, že Němec je hledán na základě zatýkacího rozkazu, který vydal soud v Marylandu v USA,“ uvedla mluvčí plzeňského krajského ředitelství cizinecké policie Pavla Lohrová.

„Cizinec přišel na inspektorát cizinecké policie v Karlových Varech se žádostí o povolení přechodného pobytu za účelem získání českého řidičského průkazu. Při lustraci policisté zjistili, že je na něj vydán zatykač. Měli totiž k dispozici všechna falešná jména, která používal,“ upřesnila Lohrová.

„Podle dostupných informací se jednalo o nebezpečného pachatele, který se měl v roce 2000 dopustit v USA opakovaného znásilnění a domácího násilí. Cizinec používal až dvanáct různých identit. Němci v USA hrozí až doživotí,“ konstatovala mluvčí s tím, že Němec skončil v policejní cele.

„V sobotu soudce Krajského soudu v Plzni rozhodl o mužově vzetí do předběžné vazby a umístění do věznice Plzeň Bory, kam byl ještě téhož dne předán,“ uzavřela Lohrová.

Reklama

Výběr článků

Načítám