Hlavní obsah

Sedmdesátníka ve Zlíně nepustili na diskotéku, šestkrát proto hrozil bombou

Právo, Jiří Růžička
Zlín

K neovladatelnému vzteku rozlítili pořadatelé diskotéky v centru Zlína sedmašedesátiletého muže, když ho odmítali pouštět na hudební produkce se stovkami teenegerů a mladších lidí. Muž se pomstil po svém. Šestkrát poštval na diskotéku policii, když anonymně oznámil, že v tanečním sále vybuchne bomba.

Článek

Policii se šiřitele poplašné zprávy podařilo vypátrat. Jak se ukázalo, pořadatelé muže nediskriminovali kvůli jeho věku. Měli totiž důvodné podezření, že v areálu zábavního podniku muž před časem velmi nechutně znečistil toalety a nechtěli proto riskovat další nepříjemné reprízy jeho návštěv.

Autora série šesti poplašných volání s oznámením o uložení bomby na diskotéce zlínští kriminalisté vypátrali. Diskotéka v centru Zlína má tak za sebou nepříjemnou etapu svého fungování, kdy ji po každém oznámení museli policisté za plného provozu evakuovat a prohledat.

Personálu zlínské diskotéky se chtěl pomstít za to, že ho prý nespravedlivě obvinili ze znečištění toalet a nechtěli ho pouštět dovnitř
mluvčí policie Jana Bartíková

„Kriminalisté přišli na to, že všechna poplašná volání na linku v tísni má na svědomí sedmašedesátiletý muž ze Zlínska. Personálu zlínské diskotéky se chtěl pomstít za to, že ho prý nespravedlivě obvinili ze znečištění toalet a nechtěli ho pouštět dovnitř,“ informovala mluvčí krajského ředitelství Policie ČR ve Zlíně Jana Bartíková.

Poprvé neznámý muž zavolal na linku 156 vloni v prosinci. Mluvil částečně slovensky a oznámil, že na zlínské diskotéce má být uložena nálož. Policisté ihned evakuovali na 350 lidí, celý objekt důkladně prohledali, ale žádnou nálož nenašli. Podobné volání se opakovalo ještě pětkrát: v průběhu dubna, června, srpna a naposledy v září tohoto roku. Muž pokaždé volal na linku městské policie, pokaždé se snažil mluvit slovensky, představoval se slovenskými jmény a pokaždé oznámil, že na zlínské diskotéce je umístěna nálož.

„Vzhledem k závažnosti tohoto oznámení nemohli policisté zahálet. V každém případě bylo nutné diskotéku, ve které bývaly i stovky lidí, evakuovat a proslídit centimetr po centimetru. Ani jednou se informace o výbušnině nepotvrdila," uvedla Bártíková.

"Kriminalisté po celou dobu intenzívně pátrali po autorovi telefonátů. Přestože pokaždé uváděl, že volá z jiného místa, policisté na základě výpisu hovorů věděli, že volá ze stejné telefonní budky. Postupným vyšetřováním v jejich síti uvíznul zmíněný sedmašedesátiletý muž. Byl překvapen, že ho policisté odhalili a ke všem voláním se přiznal. Majitelům diskotéky i městské policii se už omluvil,“ doplnila Bartíková.

Muž se dopustil trestného činu šíření poplašné zprávy, za který hrozí až dvouleté vězení.

„Ve Zlínském kraji jsme v tomto roce řešili celkem jedenáct případů šíření poplašné zprávy. Ve většině z nich se podařilo najít pachatele,“ uvedla mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám