Hlavní obsah

Znásilněná žena v Ostravě chtěla pomoc, lidé ji odkázali na telefonní automat

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

S několika zlomeninami byla v jedné z ostravských nemocnic hospitalizována žena, kterou v noci na sobotu nedaleko ostravského krajského úřadu brutálně znásilnil dosud neznámý pachatel. Žena poté žádala o pomoc lidi na zastávce, ti ji však odkázali na telefonní automat.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

V pondělí o tom informovala mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Muž na svou 51letou oběť podle policie zaútočil s mimořádnou intenzitou. Vyhlédl si ji nedaleko krajského úřadu po třetí hodině ráno. „Uchopil ji zezadu, bránil jí v pohybu a současně jí verbálně vyhrožoval. Ženu pak zatáhl do přilehlého parku, kde oběť násilím svlékl a znásilnil,“ řekla mluvčí.

Vzhledem k intenzitě útoku i způsobu spáchání činu se pak žena snažila pokračování ataku zamezit a muži navrhla vhodnější místo pro soulož.

„Muž na nabídku zareagoval, ženě dovolil, aby se oblékla a spolu s ní odcházel z místa činu. Žena se však na ulici 28. října podezřelému vytrhla a běžela k zastávce tramvaje Dům energetiky, kde stáli lidé, které požádala o pomoc,“ dodala mluvčí s tím, že muž z místa činu utekl.

Policie nyní žádá lidi, kteří stáli na zastávce, ale i další případné svědky, aby kontaktovali policii například na lince 158.

Lidé na zastávce na volání ženy o pomoc nereagovali a odkázali ji na veřejný telefonní automat.
policejní mluvčí

„Na zastávce se měli nacházet tři lidé, konkrétněji muž a žena ve věku okolo 50 let, třetí muž ve věku kolem 25 let. Lidé na zastávce na volání ženy o pomoc nereagovali a odkázali ji na veřejný telefonní automat. Oběť pak zavolala na policii a byla převezena k ošetření do nemocnice,“ řekla mluvčí s tím, že žena v důsledku násilí utrpěla několik zlomenin a byla hospitalizována.

Násilník byl ve věku od 20 do 25 let, vysoký asi 180 cm o váze asi 80 kg, krátce střižených vlasů tmavě hnědé barvy, velkých tmavých očí. Byl oholen a výrazným znakem byl takzvaný orlí nos. Byl oblečen do tmavého oděvu a hovořil česky bez cizího přízvuku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám