Hlavní obsah

V Mošnově se převrátila cisterna s hasiči, šest se jich zranilo

Právo, Pavel Karban
Mošnov
Aktualizováno

Nehodou skončilo v pondělí dopoledne cvičení hasičů v Mošnově na Novojičínsku. Při převrácení jednoho z vozidel Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) se zranilo šest hasičů. Policisté budou nehodu šetřit zřejmě jako pracovní úraz.

Foto: Tomáš Holý, Novinky

Cisterna se převrátila během nácviku zásahu. Ilustrační foto

Článek

Společné cvičení letištních hasičů a hasičů z HZS MSK ze stanice v Novém Jičíně, se uskutečnilo na jižní odbavovací ploše zvané jižní stojánka. Podle mluvčí letiště Michaely Kubešové nehoda nijak neohrozila ani neomezila běžný provoz letiště.

„Při výcviku se hasičské vozidlo s velkou cisternou převrátilo na pravý bok,“ informoval mluvčí HZS MSK Petr Kůdela. Havarované vozidlo pak sami hasiči postavili na kola pomocí hasičského vyprošťovacího speciálu Mercedes Bizon a hasičského automobilového jeřábu Demag. Místo nehody uklidili od střepů. Okolnosti nehody šetří Policie ČR. Celková škoda na vozidle zatím není známa,“ dodal. .

Na místě nehody zasahovali tři posádky záchranářů, ty ošetřily šest zraněných. „Osmadvacetiletý muž utrpěl poranění horní končetiny, na místě nebylo možno vyloučit poranění páteře. Po poskytnutí první pomoci transportoval pacienta vrtulník Letecké záchranné služby do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě,“ uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Další tři hasiče převezla sanitka na chirurgickou ambulanci novojičínské nemocnice. „Jednalo se o čtyřicetiletého muže, který si poranil hlavu, devětadvacetiletého muže s poraněnou končetinou a čtyřiačtyřicetiletého pacienta, jenž utrpěl lehké zranění ruky,“ vysvětlil Humpl s tím, že další dva účastníky nehody vyšetřil zasahující lékař na místě.

„Jejich transport do zdravotnického zařízení ale nebyl nutný, vyvázli jen s drobnými oděrkami.“ ¨Podle hasičského mluvčího Kůdely zůstali v nemocnici hospitalizovaní dva hasiči.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám