Hlavní obsah

Bývalého děkana plzeňských práv chytili v autě opilého

Právo, Patrik Biskup, Ivan Blažek
Plzeň
Aktualizováno

Bývalý děkan plzeňské právnické fakulty Jaroslav Zachariáš, který loni v říjnu dostal okamžitou výpověď kvůli aféře s rychlostudenty a podivně udělovanými tituly prominentům, si o víkendu zadělal na další problém. V noci z pátku na sobotu ho v Plzni chytila opilého za volantem policejní hlídka.

Článek

„Policisté kontrolovali v sobotu hodinu po půlnoci na Jateční třídě osmapadesátiletého řidiče Škody Octavia. V dechu mu naměřili 2,5 promile alkoholu. Muž odmítl krevní zkoušku, souhlasil pouze s odběrem moči,“ řekla Právu mluvčí plzeňského policejního ředitelství Simona Čejková.

Strážci zákona zadrželi Zachariášovi řidičský průkaz a případ dál vyšetřují. „Čekáme na výsledky laboratorních testů odebraného vzorku moči,“ dodala Čejková.

Pokud případ skončí ve správním řízení, hrozí Zachariášovi pokuta od 25 do 50 tisíc korun, až dvouletý zákaz řízení motorových vozidel a k tomu ještě dostane sedm trestných bodů. Případ ale také může skončit u soudu, pokud policisté Zachariáše obviní z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Získat Zachariášovo vyjádření se redakci nepodařilo. V advokátní kanceláři, kde má uvedeno své sídlo, o něm nikdo nevěděl. Jeho mobilní telefon byl hluchý.

Bývalý děkan plzeňských práv Zachariáš se dohodl s vedením Západočeské univerzity na odchodu ze školy. „Pracovní poměr mu bude ukončen dohodou a dostane odstupné v souladu s kolektivní smlouvou, tedy čtyři platy,“ sdělil Právu v úterý rektor Josef Průša. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám