Hlavní obsah

V centru Zlína vzplála žena, lidé ji uhasili vodou

– Zlín • Aktualizováno
Právo, jr, alf

Na náměstí Míru ve Zlíně se ve středu odpoledne zapálila žena. Lidé z okolí a po nich i zaměstnanci radnice ji bleskově začali hasit všemi možnými způsoby a vodou. Podařilo se ji uhasit před příjezdem hasičů.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Policejní vyšetřovatel prochází kolem lavičky, u které jednačtyřicetiletá žena vzplála.

Článek

„Žena se ocitla v plamenech zřejmě po manipulaci s hořlavou kapalinou a zapalovačem. Vzňala se po celém těle. Lidé v okolí ji začali hasit vším, co bylo po ruce, z radnice také vyběhli na pomoc někteří úředníci,“ informoval mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček. Jeden ze svědků například ženu poléval kelímkem, když pro vodu dobíhal do blízké kašny.

„Plameny se na ženě podařilo lidem uhasit ještě před příjezdem hasičů. Utrpěla popáleniny zřejmě na celém těle, byla předána zdravotníkům,“ doplnil Mitáček.

V okamžiku bylo její tělo jedna velká ohnivá koule.
svědek neštěstí

„V okamžiku bylo její tělo jedna velká ohnivá koule,“ řekl svědek události, který byl na místě první, Tomáš Rychlík.

„Hasil jsem ji kelímkem a vodou z kašny, nic jiného nebylo po ruce. Pak tam asi z radnice donesli mokrou deku, tak jsme ji přes ni hodili a snažili uhasit,“ dodal mladý muž.

Popáleniny na 80 procentech těla

„Na místě zasahovala naše posádka, která jednačtyřicetiletou ženu s popáleninami na celém těle převezla na anesteziologicko resuscitační oddělení Baťovy nemocnice ve Zlíně. Utrpěla popáleniny druhého a třetího stupně na osmdesáti procentech těla. Jde o kritický stav,“ uvedl mluvčí Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje Petr Olšan.

„Z nemocnice T. Bati ve Zlíně byla žena transportována vrtulníkem do popáleninového centra v Brně,“ sdělila v 15.30 mluvčí nemocnice Karla Havlíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám