Hlavní obsah

Na Chrudimsku zemřel za záhadných okolností malý chlapec

Právo, René Chvalina
Chrudim

Chrudimská policie od čtvrtka vyšetřuje úmrtí teprve čtyřletého chlapce. Ani v pátek odpoledne se ale policisté nevyjádřili k okolnostem případu z Dobrkova. Byla nařízena soudní pitva.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Spekuluje se, že matka svého syna omylem přejela při zkušební jízdě automobilem u obce. Policie se však k této variantě nevyjádřila.

Podle informací Práva zraněného chlapce vynesla jeho matka ve čtvrtek večer z automobilu, který je do obce přivezl. Řidič automobilu i s posádkou poté ihned z Dobrkova odjel.

Matka zoufale volala o pomoc a přes okamžité pokusy o chlapcovo oživení, který byl v bezvědomí, se ho nepodařilo ani přivolaným lékařům oživit.

Šokovaná matka nebyla po tragédii kvůli špatnému psychickému stavu schopna výslechu. Zatím není vůbec jasné, co smrti malého dítěte předcházelo. Záhadou je také skutečnost proč matka s dítětem vystoupila právě v Dobrkově, když v této obci nebydlí. Zatím se nepodařilo ani vysvětlit, proč automobil, který je přivezl, ihned zmizel.

„Vzhledem k věku dítěte a průběhu vyšetřování nebudeme k případu žádné další informace sdělovat,“ řekl v pátek odpoledne Právu mluvčí chrudimské policie Jiří Tesař.

„Viděl jsem v tom autě ještě alespoň další dva lidi, ale auto velice rychle zmizelo. Matka tvrdila, že chlapce srazilo auto, když přecházeli silnici. Byla však v takovém šoku, že nedokázala říct ani kde a jak se to údajně stalo,“ uvedl v Dobrkově muž, který nechtěl být jmenován.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám