Hlavní obsah

Mladá podvodnice připravila družstevní záložnu o osm miliónů

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

O více než osm miliónů korun připravila podvodným jednáním od března 2007 do loňského září jednu družstevní záložnu na Olomoucku její dnes již bývalá zaměstnankyně. Získané peníze používala šestadvacetiletá žena i k financování zahraničních zájezdů.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Pachatelka využila znalosti metodiky poskytování úvěrů a rozšiřování kontokorentních rámců k běžným účtům. Fiktivně vyhotovovala úvěrové smlouvy s existujícími klienty, kteří však o tom nevěděli. Jednalo se především o bývalé členy záložny,“ řekl Právu ve čtvrtek policejní mluvčí Michal Pižurin.

Kriminalisté podle něj zjistili, že peníze, které pachatelka z trestné činnosti získala, využila na nákup movitého a nemovitého majetku. „Jednalo se například o osobní automobil značky BMW, jezdecké koně, pozemek nebo financování zahraničních zájezdů. Zbývající peněžní prostředky užila k financování fiktivních úvěrových smluv,“ uvedl mluvčí.

Policisté ženu obvinili z úvěrového podvodu. Hrozí jí až osm let vězení. „Obviněná se k činu doznala. Majetek, který nabyla trestnou činností, jí byl odňat. Z jeho prodeje bude záložně hrazena způsobená škoda,“ dodal Pižurin. V současné době policie stíhá pachatelku na svobodě.

Reklama

Výběr článků

Načítám