Hlavní obsah

Muž podezřelý ze série znásilnění na Moravě byl obviněn

Právo, Aleš Honus
Zlín
Aktualizováno

Ze série pěti znásilnění dívek a žen, ke které byly spáchány v minulých dnech ve Zlínském a Moravskoslezském kraji, obvinila policie muže s bydlištěm na jihu Moravy. Informovala o tom v úterý moravskoslezská policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Článek

Znásilnění se měl muž dopustit ve Valašském Meziříčí, Kroměříži, Holešově, Bystřici pod Hostýnem a také v Kopřivnici, kde jeho obětí byla zhruba desetiletá dívka.

„Nyní je možné sdělit, že policisté muže zadrželi v pondělí dopoledne ve Frýdku-Místku,“ uvedla mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská. Vzhledem k charakteru případu, tedy podezření, že muž mohl být ozbrojen, byla do akce nasazena zásahová jednotka krajského ředitelství. Kriminalisté následně zadrženého muže vyslechli jako podezřelého.

„Policisté dnes dopoledne vyhotovili usnesení o zahájení trestního stíhání muže. Podezřelý si před chvílí usnesení převzal a je tedy obviněný z trestných činů znásilnění a vydírání,“ dodala mluvčí.

„Muž je obviněn ze skutků, které se staly v pěti výše uvedených městech v úterý a středu minulého týdne. Další případy, které ženy nahlásily v návaznosti na zveřejněné relace v médiích, nemají s uvedenými souvislost - respektive kriminalisté nezjistili dosud informace, které by vedly k závěru, že je má na svědomí tento obviněný muž,“ doplnila mluvčí. Bližší informace o případu policie zveřejní ve středu na mimořádné tiskové konferenci.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám