Hlavní obsah

Na dálnici D1 se srazil autobus s třemi nákladními auty

Právo, Novinky, Petr Nový, Jana Pechová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žďár nad Sázavou

Hromadná dopravní nehoda se stala ve středu po sedmé hodině ráno na dálnici D1 na Vysočině. Na 134. kilometru ve směru na Brno se srazilo několik nákladních vozů s autobusem, na místě jsou lehce zranění.

Článek

Podle Centra dopravních informací se nehoda stala jedenáct minut po sedmé hodině ráno, když se srazily tři nákladní automobily s autobusem. Na místo vyrazili záchranáři i policisté.

Jak uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová, kolizi způsobil náraz nákladního auta do autobusu, vzápětí se v místě srazila i dvě další nákladní vozidla.

Naštěstí nikdo neutrpěl vážné zranění - dokonce i řidič nákladního auta, který zůstal po nárazu zaklíněný ve voze, vyváznul se škrábanci a odřeninami nohou a vystačil si s jejich ošetřením na místě.

Po karambolu u obce Měřín u Žďáru nad Sázavou zůstal průjezdný pouze pravý jízdní pruh, za střetem se začala vytvářet kolona vozidel. Odstranění nehody se předpokládá během dopoledne.

Řidiči, kteří se chtějí vyhnout většímu zdržení, by měli sjet u Velkého Beranova a na dálnici se vrátit před Velkým Meziříčím.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám