Hlavní obsah

Policie objasnila havířovskou vraždu, ženu v kufru měl zapálit exmanžel

– Havířov • Aktualizováno
Právo, Aleš Honus

Kriminalistům se podařilo objasnit případ ženy, jejíž tělo někdo v neděli v Havířově uložil do kufru osobního auta a potom ho zapálil. Z vraždy policie obvinila bývalého manžela ženy, motivem byly osobní vztahy.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Informovala o tom moravskoslezská policejní mluvčí Soňa Štětínská. Kriminalisté podle ní zajistili i vražedný nástroj. Požár osobního automobilu, do kterého vrah mrtvou ženu ukryl, měl podle policie zakrýt stopy po zločinu.

Sedmačtyřicetiletý muž z Ostravska podle kriminalistů svoji o dva roky starší exmanželku zavraždil kvůli neurovnaným osobním sporům. Jak prokázala pitva, ženu pachatel opakovaně udeřil velkou silou těžkým předmětem s tupou hranou do hlavy. Způsobil jí rozsáhlá zranění, kterým podlehla. „Následně ji měl obviněný naložit do zavazadlového prostoru auta, vozidlem přejel do Havířova a tam ho v neděli brzo ráno úmyslně zapálil pomocí běžně dostupné hořlavé látky,“ uvedla mluvčí.

Hořící automobil se pak rozjel, pravděpodobně vlivem elektrického zkratu. Zastavil se zhruba po deseti metrech o sloup elektrického vedení. „Kriminalisté pátrali rovněž po nástroji, kterým mohl pachatel oběť usmrtit. Nalezli ho a zajistili. Specialisté nyní budou zajištěný nástroj analyzovat s cílem zjistit, zda se jedná opravdu o vražednou zbraň,“ dopolnila mluvčí.

„Policisté obvinili 47letého muže už v pondělí odpoledne, zároveň podali podnět státnímu zástupci k podání návrhu na jeho vzetí do vazby,“ dodala mluvčí policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám