Hlavní obsah

Velká voda uvěznila srnče, matka ho nedokázala převést přes zátop

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Zoufale pobíhající a pískající srna zburcovala chataře v plzeňské příměstské části Božkov. Rozlitá řeka uvěznila na louce srnče, které jeho matka nedokázala převést přes valící se proud vody. Lidé, kteří žalostné drama sledovali, přivolali na pomoc ochránce zvířat. Za hodinu už byla srna i s mládětem zase pohromadě a v bezpečí.

Zvířecí záchranář pomáhal srnčeti odříznutému od matky velkou vodouVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

„Jednalo se o několik dní staré srnče. Podle místních tady srna pravidelně každým rokem vrhá mláďata. Jak se vylila voda z řeky, zaplavila luka a mládě zůstalo uvězněno na malém ostrůvku. Srně se ho nepodařilo dostat přes zátop,“ řekl vedoucí záchranné stanice živočichů Karel Makoň. Podle něho hrozilo, že stoupající voda by srnče spláchla.

Zvířecí záchranář s mládětem manipuloval v chirurgických rukavicích, aby srnu neodpudil lidský pach a srnče zase přijala. „To se povedlo. Srnče jsem přenesl do vyšších partií terénu, kde ho později matka objevila,“ uzavřel Makoň.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám