Hlavní obsah

Za mřížemi byli nevinní, policie dopadla pravé pachatele přepadení

Právo, Petr Kozelka, Milan Vojtek
Brno

Měsíce ve vazbě nebo za mřížemi strávili dva mladíci ze Znojemska, aniž by skutky, pro něž byli odsouzeni, spáchali. To je závěr policejního vyšetřování, které odhalilo pravé pachatele několika přepadení poštovních doručovatelek. Na údajně pravé pachatele už byl podán návrh na vzetí do vazby.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

"Sestavili jsme tým složený z těch nejzkušenějších vyšetřovatelů, kriminalistů a analytiků na danou problematiku. Za přísného dohledu a spolupráce se státním zastupitelstvím probíhalo intenzívní vyšetřování. Po novém prošetření všech tří loupežných přepadení poštovních doručovatelek z let 2003 a 2004 vyšly najevo další skutečnosti. Navrhujeme obžalovat z loupeží tři osoby ze Znojemska. Oba muže, kteří se letos v lednu sami po šesti letech přihlásili, a nově zjištěnou dvaačtyřicetiletou ženu,“ řekla policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

Nové pachatele pomohl usvědčit jeden z nich, kterého na začátku roku vyšetřovali zlínští policisté kvůli domácímu násilí. Během výslechu se muž sám začal doznávat k další trestné činnosti, když policistům řekl, že v prosinci 2004 oloupil společně se svým kamarádem poštovní doručovatelku na Hradišťské ulici ve Znojmě.

„Oba muži se hlásí též ke dvěma dalším loupežným přepadením. Uvádějí, že v té době oloupili ve Znojmě poštovní doručovatelky i na Pražské ulici a ulici Dr. Jánského. Za poslední dvě zmíněné loupeže byla přitom pravomocně odsouzena druhá dvojice mužů ze Znojemska ve věku 25 a 26 let. Ti mají v rejstříku trestů záznam i z jiného loupežného přepadení, a to dokonce se zbraní,“ doplnila mluvčí.

U soudu nespravedlivě odsouzení sice tvrdili, že přepadení nespáchali, soud jim ale neuvěřil. Verdikt pak následně potvrdil i Krajský a Nejvyšší soud.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám