Hlavní obsah

V Příbrami řádili fanoušci Baníku, zápas byl několikrát přerušen

– Příbram • Aktualizováno

Zápas posledního kola fotbalové ligy mezi Příbramí a Ostravou narušily výtržnosti v sektoru ostravských fanoušků, kvůli nimž bylo utkání v prvním poločase dvakrát přerušeno. Při roztržkách bylo podle mluvčí příbramské policie Lenky Pavlové lehce zraněno několik policistů i fanoušků, přesný počet ještě není znám.

Foto: Petr Eret, ČTK

Policejní těžkooděnci zasahují proti fanouškům Baníku v Příbrami.

Článek

"Z výtržnictví je podezřelých zatím 21 fanoušků Baníku, řekla mluvčí policie. Rozhodčí Roman Hrubeš musel nejprve přerušit hru v 17. minutě a kapitán Baníku Martin Lukeš se pokusil s mikrofonem v ruce uklidnit příznivce hostů, kteří házeli na policisty vytrhané sedačky.

Znovu se přestalo hrát ve 32. minutě, kdy sudí na pokyn policie nařídil další krátkou pauzu a opět si zavolal oba kapitány. Lukeš při debatě s Hrubešem a delegátem zápasu argumentoval, že se na tribuně už nic tak hrozného neděje. Baník, který neúspěšně bojoval na dálku se Spartou a Jabloncem o titul, prohrával od 7. minuty brankou Pilíka. V 28. minutě vyrovnal Varadi a do konce utkání už se výsledek nezměnil.

Několik desítek fanoušků Ostravy vyvolalo roztržku s policií už před začátkem utkání. Během zápasu policisté použili ke zklidnění situace i výbušku, řekla Pavlová. Potyčka podle ní začala už před zápasem nedaleko vchodu v zadním traktu stadionu za tribunou. Několik desítek policistů pak rozvášněnému davu čelilo i na tribuně.

Foto: Petr Eret, ČTK

Policejní těžkooděnci zasahují proti fanouškům Baníku v Příbrami.

"Výtržníci budou určitě vyvedeni a vyloučeni ze zápasu," uvedla Pavlová. Do Příbrami podle ní přijelo asi 1000 fanoušků Baníku. Policie utkání vyhodnotila jako vysoce rizikové.

Bezpečnost zajišťovalo kolem 200 policistů v uniformě a civilu, na místě byla pořádková jednotka, psovodi i antikonfliktní tým. Policisté jsou stále v pohotovosti. Vlak s baníkovci by měl z Příbrami odjet v 20:30.

Reklama

Výběr článků

Načítám