Hlavní obsah

Tříletý chlapec vypadl v Krnově z okna

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krnov

Pouze poraněním hlavy a nohy odnesl tříletý chlapec pád z okna na střechu sousedního domu. Dítě spadlo asi z pětimetrové výšky v pondělí dopoledne v Krnově na Bruntálsku.

Článek

Jak se Právu podařilo zjistit, o plačícím dítěti na střeše domu na Albrechtické ulici informoval krátce před 11. hodinou policisty a hasiče náhodný svědek. Klučina měl přitom na stříšce ležet několik desítek minut.

„Zasahující lékař zjistil, že dítě je při vědomí. Prvotní vyšetření ukázalo poranění hlavy a dolní končetiny. Dítě v době zásahu záchranné služby nebylo v bezprostředním ohrožení života, vzhledem k charakteru úrazu a okolnostem však nebylo možno vyloučit přítomnost vnitřního zranění,“ popsal mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Záchranáři malého pacienta zajistili ve vakuové matraci, podali mu léky tlumící bolest a letecky transportovali na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

O případ se zajímá už i policie.

„Policisté intenzivně šetří příčiny a okolnosti pádu, zahájili už úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti,“ uvedla bruntálská policejní mluvčí Pavla Tušková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám