Hlavní obsah

Otec posílal výhrůžné sms lásce svého šestnáctiletého syna

Právo, Aleš Honus
Frýdek-Místek

Neobvyklý případ nebezpečného pronásledování vyšetřují kriminalisté na Frýdecko-Místecku. Třiačtyřicetiletého muže podezřívají z toho, že na mobilní telefon šestnáctileté dívky, která byla zamilovaná do jeho syna, posílal jménem jiné, vymyšlené slečny výhrůžné textové zprávy.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Šestnáctileté zamilované dívce přicházely sms zprávy s výhrůžkami zabitím, vulgárními a obscénními nadávkami. Její tajně pořízené fotografie přicházely i jejím známým. Že se za vším neskrývá údajná Petra Slaninová, ale 43letý otec její lásky, zjistili až policisté,“ řekl v pátek mluvčí frýdecko-místecké policie Ivan Žurovec.

První výhrůžnou zprávu dostala dívka už v červnu minulého roku. „Neexistující Petra Slaninová dívce sdělovala, že jí přebrala kluka a bude se jí za to mstít. Podobná zpráva přišla i dívčině matce. Následně pak údajná Petra Slaninová opakovaně posílala 16leté dívce velmi vulgární až obscénní zprávy z různých telefonních čísel. Věděla o ní velmi důvěrné informace. To pronásledovanou dívku silně traumatizovalo a nakonec se s chlapcem i rozešla,“ dodal mluvčí.

Povedený otec se ke svému nepochopitelnému jednání policistům přiznal. „Při výslechu uvedl, že to dělal z legrace. Od začátku letošního roku se však takové jednání z hlediska trestního práva jako legrace rozhodně neposuzuje. Muži teď hrozí až tři roky vězení, protože se přečinu dopustil vůči neplnoleté dívce,“ dodal Žurovec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám