Hlavní obsah

Opilý řidič v Jihlavě boural do trolejbusu, zranil tři policisty

Právo, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osádku policejního vozu a spolujezdce zranil v neděli ráno v Jihlavě opilý řidič při dopravní nehodě, při které se jeho vůz zastavil až o trolejbus. O štěstí tak zřejmě mohou mluvit lidé, čekající na zastávce hromadné dopravy. Informovala o tom policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Časně ráno po páté hodině jel 30letý řidič vozu Renault Scenic z Pelhřimovska po ulici Brněnská ve směru z Jihlavy.

„Po přejetí mostu, při jízdě po přímém úseku komunikace vyjel náhle vlevo do protisměrného jízdního pruhu, kde narazil do protijedoucího policejního vozidla Škoda Octavia. Od tohoto automobilu se vozidlo Renault odrazilo a pokračovalo v jízdě přibližně deset metrů částečně po chodníku. Poté narazilo u zastávky městské hromadné dopravy, kde se v tu dobu nacházelo několik osob, do trolejbusu. Ten směřoval stejně jako policejní vozidlo do centra,“ popsala mluvčí průběh nehody. Při té byli lehce zraněni všichni tři policisté a spolujezdec pravděpodobného viníka nehody.

Nehoda způsobila škodu za 600 tisíc korun

Jak Právu řekl primář zasahující záchranky Miroslav Havlík, dva muže, spolujezdce z obou aut, záchranáři na místě ošetřili a odvezli do nemocnice.

Řidič Renaultu policistům nadýchal 2,08 promile a z místa si ho odvezli příbuzní, protože další jízdu mu policie zakázala. Po vystřízlivění ho čeká cesta k podání vysvětlení. Zatím čelí podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, ve hře je však i trestný čin ublížení na zdraví. Jeden z policistů byl totiž hospitalizován, další je v domácím ošetřování. Desítce pasažérů v trolejbusu ani jeho řidiči se nic nestalo.

Na poškozeném policejním vozidle vznikla škoda přibližně 150 tisíc korun, stejná škoda vznikla i na vozidle Renault. Škodu, která při dopravní nehodě vznikla na trolejbusu, policisté předběžně vyčíslili na 300 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám