Hlavní obsah

Kamión se položil na bok napříč mladoboleslavskou R10 a způsobil kolaps

Právo, Novinky, Radek Plavecký, Petr Nový
Mladá Boleslav
Aktualizováno

Převrácený kamión na boku blokoval v pondělí od rána provoz na mladoboleslavské rychlostní silnici R10 mezi Prahou a Libercem. Nákladní auto se převrátilo na 43. kilometru mezi sjezdy na Bezděčín a Jičín a zablokovalo dopravu v obou směrech. Provoz byl obnoven v půl druhé odpoledne.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Hasiči při odstraňování dopravní nehody.

Článek

„Leží napříč všemi pruhy. Dopravu odkláníme přes město,“ řekl Právu mluvčí mladoboleslavské policie Ladislav Mareš. Ve městě ovšem doprava kolabovala, na všech křižovatkách a silnicích, kam se auta z dálnice přesunují, jsou fronty aut.

„Kamión jel od Liberce, sjel nejdřív vpravo do příkopu, strhl nejspíš řízení směrem doprostřed, hodilo ho to na středová svodidla a převrátil se,“ popsal pravděpodobný průběh nehody Mareš.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Kamión převrácený na rychlostní silnici R10

Před devátou hodinou podle Mareše zprovoznili policisté alespoň jeden pruh ve směru na Liberec, aby se kolona pohnula, ale místo je stále velmi špatně průjezdné.

Nehoda se stala kolem sedmé hodiny na 43. kilometru směrem na Turnov v místě mezi odbočkou na Mladou Boleslav, Jičín a průmyslovou zónou.

Od Prahy byl provoz odkloněn přes Mladou Boleslav, v opačném směru musí řidiči projíždět přes průmyslovou zónu.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám