Hlavní obsah

Na Ostravsku uhořeli dva bezdomovci

Právo, Anna Bortlíčková
Ostrava

Pravděpodobně dva bezdomovci uhořeli při nočním požáru v Dolní Lhotě u Ostravy. Kolem půl jedné v noci obyvatelka oznámila požár unimobuňky na přilehlém pozemku. Po uhašení bylo zjištěno, že se tam nacházejí dvě ohořelá torza těl.

Článek

Přivolaný soudní lékař podle ostravské policejní mluvčí Gabriely Holčákové stanovil, že značně ohořelá i zuhelnatělá těla jsou mužského pohlaví. „Identita zemřelých není dosud známa, nicméně zjištěné skutečnosti nasvědčují, že jde o dvě osoby bez domova,“ informovala.

Jak dále uvedla, těla budou převezena k soudním pitvám. „Identita mužů bude potvrzena po provedených analýzách DNA,“ poznamenala. Podle Holčákové policisté zatím nezjistili, že by se na smrti mužů podílel někdo další.

Příčinu požáru prověřují policisté společně s vyšetřovali hasičského záchranného sboru. Vzniknout mohl například od svíčky nebo cigarety. Podle mluvčího moravskoslezských hasičů Petra Kůdely nelze vyloučit, že za požár mohly právě hořící svíčky, muži si jich totiž podle výpovědi svědků v pátek nakoupili větší množství. „Oplechovaná unimobuňka s kovovou konstrukcí a izolací z hobry nebyla připojena na elektřinu ani tam nebylo nalezeno žádné topidlo,“ doplnil.

Na místě zasahovaly tři jednotky hasičů. „Požár hasiči dostali pod kontrolu během několika minut, za půl hodiny byl zcela uhašen,“ sdělil Kůdela. Škoda na unimobuňce umístěné na stavebním pozemku je podle něj minimální.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám