Hlavní obsah

Z pátého patra domu vypadl 16letý mladík, pád nepřežil

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Vážná zranění utrpěl v sobotu odpoledne šestnáctiletý mladík v Ostravě. Podle informací záchranářů se zřítil z pátého patra bytového domu v Porubě. Ve velmi vážném stavu skončil v ostravské nemocnici, kde zraněním podlehl.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

„Centrum tísňového volání převzalo výzvu k výjezdu před patnáctou hodinou. Podle hlášení došlo k pádu člověka z pátého patra obytného domu v Porubě. Na udanou adresu byla ihned vyslána posádka rychlé lékařské pomoci,“ řekl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Šestnáctiletý pacient utrpěl závažná vícečetná poranění a v okamžiku příjezdu záchranářů byl v bezvědomí. „Zasahující lékař se postaral o zajištění dýchacích cest a připojení postiženého k umělé plicní ventilaci,“ doplnil Humpl.

Po dalším nezbytném ošetření záchranáři chlapce ve vážném stavu převezli na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě. Tam ale vážným poraněním podlehl.

Co přesně nešťastnému pádu předcházelo, nyní zjišťují policisté. Žádný dopis na rozloučenou nalezený nebyl. Policistům může pomoci svědectví mladé ženy, která pád viděla.

Mladík spadl či vyskočil z balkónu v mezipatře mezi pátým a šestým patrem domu, z výšky zhruba 16 metrů a následně dopadl na chodník před domem," řekla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám