Hlavní obsah

Kamióny stále blokují hraniční přechod v Mostech u Jablunkova

Právo, Aleš Honus
Mosty u Jablůnkova

Několikakilometrová kolona kamiónů stále komplikuje dopravu na hraničním přechodu v Mostech u Jablunkova. Kvůli problémům se zavedením nového systému vybírání mýtného na Slovensku se fronta začala tvořit už v pondělí a podle dosavadních informací hned tak nezmizí.

Foto: Petr Horník, Právo

Článek

Nejhorší situace byla na čtyřproudé silnici v noci na úterý. „Kolona nákladních vozidel večer narostla na 8 kilometrů. Přes noc se sice zkrátila asi na šest kilometrů, ale vozidla stála ve dvou jízdních pruzích. Ve čtyři hodiny ráno pak Slováci přestali vydávat čtecí palubní jednotky a elektronický systém zkolaboval,“ řekl mluvčí severomoravské policie Stanislav Sobol.

Slovenská policie nejprve nad ránem informovala, že řidiči kamiónu budou v úterý průběžně pouštěni na Slovensko, kde bude policie po dobu jednoho dne tolerovat chybějící čtečky ve vozidlech, aby si je šoféři stačili nakoupit ve vnitrozemí. O několik hodin později však tato informace přestala platit.

„Kolegové ze Slovenska se rozhodli vrátit k původnímu postupu, takže ranní informace o možnosti vjíždění na území Slovenska bez palubních jednotek se ruší,“ tlumočil před desátou hodinou dopolední mluvčí Stanislav Sobol rozhodnutí slovenského policejního prezidia.

V té době se sice kolona kamiónů zmenšila asi na 150 vozidel, ale kvůli nekompromisnímu postoji slovenské policie lze očekávat, že najíždějící kamióny příjezdovou cestu k hraničnímu přechodu opět zaplní jako v pondělí.

„Osobní doprava k hraničnímu přechodu je odkloněna přes starou silnici v Mostech u Jablunkova,“ dodal severomoravský policejní mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám