Hlavní obsah

Na namrzlých silnicích havarovaly desítky aut

Novinky, Petr Nový
Příbram
Aktualizováno

Jedny z prvních ranních námraz letošní zimní sezóny českým řidičům značně zkomplikovaly život. Série dopravních nehod se stala ve středu ráno na namrzlé rychlostní silnici číslo čtyři od Strakonic na Prahu. K nehodě kvůli ledovce došlo na Příbramsku, policie dopravu směrem na Prahu odklání po vedlejších silnicích. Nehody se staly i v protisměru.

Článek

Karambol se stal před osmou hodinou ráno. Problémy jsou mezi 24. až 33. kilometrem mezi obcemi Nová Ves pod Pleší a Svaté Pole na Příbramsku. Silnice je v místě namrzlá, menší nehody se staly v obou směrech.

"Z místa jsme do nemocnic převezli několik zraněných, jejich zranění nebyla vážná," řekla Novinkám mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková.

Nejtěžší nehoda několika vozidel se stala směrem na Prahu. Dopravní policie dopravu odklání přes Dobříš.

Záchranáři a hasiči zasahují také u těžké srážky nákladního automobilu s dodávkou u obce Obory na Příbramsku. Podle prvních informací záchranářů je na místě jeden zaklíněný člověk s vážným zraněním.

S dopravními komplikacemi a náledím musí řidiči počítat na řadě míst Česka. Kolony se vytvářejí na dálnici D1 před řadou zúžení. Dopravní nehody hlásí policisté z celého území Čech. Silnice v noci namrzly a řidiči přecenili své síly.

Reklama

Výběr článků

Načítám