Hlavní obsah

O ztraceném mladém muži nejsou žádné informace

Novinky, Petr Nový
Praha

Policie, přátelé i rodina již třetím dnem marně pátrají po zmizelém Marku Schäferlingovi z Prahy. Ten zmizel v neděli bez jakýchkoli osobních věcí a od té doby o něm nikdo neví. Policie ve středu uvedla, že žádný posun v pátrání nenastal. Nikdo ze svědků ani známých nemá nejmenší ponětí, kam mladík zmizel. Schäferling pracuje jako externí spolupracovník serveru Novinky.

Článek

"Žádné nové informace v tomto případu nejsou,“ řekla ve středu dopoledne Novinkám mluvčí pražské policie Iva Knolová.

„Oslovili jsme příbuzné, známé, kamarády. Po hledaném není v současnosti žádná stopa,“ doplnila. Během úterý rodina s policisty prohledala pražské Šárecké údolí, kam Marek chodí rád na výlety. I toto pátrání bylo bezvýsledné.

Děsivé je, že mladík zmizel bez osobních věcí, klíčů, dokladů i mobilního telefonu. Pokud by někam šel, zřejmě by si tyto věci s sebou vzal.

Často si pro svou publicistickou práci pro rubriku Internet a PC na Novinkách.cz pořizoval prostřednictvím internetu technické novinky, které pak testoval a psal na ně recenze.

Při práci na internetu odhalil pravděpodobně internetového podvodníka, proti němuž podle rodiny svědčil ve středu 18. listopadu na policii v Praze na Letné. Rodina se domnívá, že jeho zmizení by mohlo s jeho svědectvím souviset.

"Pokud by Markovo zmizení s jeho svědectvím nemělo co dělat, ještě zvažujeme, zda se mu něco nestalo na jeho častých pěších výletech,“ řekl v úterý otec hledaného muže.

Pětadvacetiletý Marek Schäferling má štíhlou postavu, je 173 centimetrů vysoký, má modré oči, hovoří česky a anglicky. Jakékoli informace o pobytu hledaného Marka Schäferlinga volejte na linku 158.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám