Hlavní obsah

Na Pardubicku se zřítila část domu, v sutinách zůstali tři dělníci

Právo, René Chvalina
Pardubice
Aktualizováno

Na tři dělníky se v pátek dopoledne zřítil strop při rekonstrukci restaurace na Špici v Holicích. Jednomu se podařilo vyprostit ještě před příjezdem hasičů. Další dva museli ze sutin vysvobodit až hasiči.

Článek

Jeden z nich utrpěl těžká zranění a byl letecky transportován do Fakultní nemocnice v Hradci Králové, druhý se středně těžkým zraněním skončil také v nemocnici. Muž, kterému se podařilo samotnému uniknout utrpěl jen lehká zranění, převážně oděrky. Záchranáři jej ošetřili na místě.

„Sutiny prohledávala také záchranářka se psem z pardubické kynologické brigády, zda střecha nezasypala ještě další lidi, což se ale nepotvrdilo,“ uvedl Právu jeden ze zasahujících hasičů.

Foto: René Chvalina, Právo

Hasiči na místo přivolali také kynology.

„Na rekonstrukci budovy pracovalo před zřícením stropu pět dělníků. Dva zůstali pod sutinami až do příjezdu hasičů. Oba utrpěli poranění hlavy a končetin,“ řekla na místě Právu mluvčí Pardubické policie Markéta Janovská.

„Na místo nehody byl povolán statik, který nyní zjišťuje proč se strop zřítil. Policie nyní bude prošetřovat, jestli byla v pořádku všechna patřičná povolení k rekonstrukci,“ doplnila Janovská.

Spolumajitel objektu, který byl na místě, policii tvrdil, že všechna povolení byla v pořádku. Podle očitých svědků mohlo být jednou z příčin zborcení stropu bourání komína v předešlých dnech.

Foto: René Chvalina, Právo

Místo neštěstí v Holicích

Reklama

Výběr článků

Načítám